11 iulie 2012

Austria

Denumire oficiala: Republica Austria
Cod international: A
Suprafata: 83, 871 km
Capitala: Viena
Fus orar: CET
Populatie: 8,2 milioane
Limba oficiala: germana

Austria este situata in Europa Centrala si se invecineaza in Nord cu Germania si Cehia, in Sud cu Slovenia si Italia, la Est cu Ungaria si Slovacia iar la Vest cu Liechtenstein si Elvetia. Cand ne gandim la Austria ne vin in minte peisaje alpine, castelele Vienei, cafenele traditionale, valsul vienez, muzica sau prajiturile cu ciocolata. Daca privim Austria ca o destinatie turistica trebuie sa avem in vedere ca aceasta tara are o traditie foarte veche. Austria ofera atractii variate pentru orice tip de turist astfel incat multe persoane revin in vizita si in urmatorii ani.

Castelele si cladirile impunatoare din Viena sunt o amintire vie a glorii imperiale, capitala fiind locul unde intalnim palate aristocratice, castele imperiale, catedrale impunatoare si parcurile care reprezinta locul ideal pentru a te relaxa.
In Viena gasim si faimosul parc de distractii si de recreere, Parcul Prater, situat in nord estul orasului pe malul Dunarii. In trecut zona unde este acum parcul a fost teren de vanatoare iar din anul 1766 Imaparatul Josef II a deschis parcul pentru public.
Din secolul al XVIII -lea au loc in acest parc concerte, batai cu flori, festivaluri, focuri de artificii si multe alte activitati distractive. Atractia principala a parcului este Marea Roata Vieneza - Rienserard, care dateaza de 100 de ani. Alte atractii ale parcului sunt: Ponny - Caroussel, Turbo Booster, Top Splin, Megablitz, Space Shot, Dizzy Mouse, Jack the Ripper, etc. Intrarea in parc este gratuita, pentru fiecare atractie turistica incercata se plateste o taxa iar programul de functionare al parcului este non stop.
Salzburg este cel mai vechi oras diocezan din Austria fiind un adevarat monument istoric in tot cuprinsul sau. Centrul istoric din Salzburg cuprinde Catedrala, Fortareata din Hohensalzburg si resedinta arhiepiscopilor domnitori iar in zona Getreidegasse se poate vizita casa in care s-a nascut Mozart.
Festivalul de la Salzburg are loc la jumatatea lunii iulie si dureaza pana la sfarsitul lunii august fiind cel mai spectaculos eveniment cultural al Austriei. Chiar daca pretul este piperat (in jur de 350 euro un bilet pentru un spectacol de opera) in fiecare an se vand aproximativ 220000 bilete pentru cele peste 160 de spectacole care se joaca in cadrul festivalului.
In Austria sporturile de iarna se pot practica in aproape toate regiunile din Alpi dar cele mai vizitate statiuni montane sunt Kitzbuhel, Sankt Anton si Saalbach. In Kitzbuhel, din regiunea Tirol, se tine vestitul concurs de schi Hahnenkammrennen fapt care face ca aceasta statiune sa fie una dintre cele mai cunoscute din Austria.