21 iunie 2012

Grecia - Insula Corfu

Insula Corfu este locul unde muntii impaduriti coboara direct pe plaja cu nisip fin si apa limpede.
Corfu este cea mai verde insula din Grecia fiind caracterizata de numeroasele plantatii de maslini, chiparosi si lamai.
Insula Corfu este cunoscuta si sub denumirea de Kerkyra (asa este numita de greci) si este situata in N-E Marii Ionice, in Golful Gouvia, la o distanta de doar 2 ore de Albania. 
Insula Corfu face parte din Insulele Ionice alaturi de Insula Zakynthos, Paxos, Ithaca, Kythira, Lefkada si Kefalonia.
Conform mitologiei, numele Corfu (Kerkyra in limba greaca) deriva din numele nimfei Korkira. Potrivit legendei, regele marii, Poseidon, s-a indragostit de Korkira, a rapit-o si a dus-o pe insula care acum ii poarta numele.
Corfu a mostenit de la Italia farmecul strazilor orasului vechi, casele inalte si marete iar de la Grecia a mostenit marea de un albastru azur si turcoaz, plajele cu nisip fin, malurile stancoase si colinele pline de maslini, lamai si chiparosi.
Capitala insulei este orasul cu acelasi nume, orasul Corfu (Corfu Town, Kerkyra) care cuprinde Centrul Istoric (Orasul Vechi) si Orasul Modern.
Insula Corfu imbie intr-un mod placut relaxarea cu distractia din intensa viata de noapte. Corfu mai este denumit si Kastropolis (Orasul Castelelor) datorita celor 3 castele ridicate pe insula, acestea facand parte din patrimoniul UNESCO.
Obiective turistice pe insula Corfu
Palatul Achillon din Corfu - a fost resedinta de vara a reginei Austriei, Elisabeta iar in prezent palatul este muzeu.
Paleokastritsa - regiune extrem de frumoasa situata pe partea de V a insulei Corfu, asezata intre trei golfuri, cu o manastire asezata pe culmea dealului care a ramas intacta de sute de ani.
Muntele Pantokrator din insula Corfu - este una dintre cele mai renumite zone de pe insula, se afla in partea de nord a insulei si are in jur de 1000m inaltime. Ca sa ajungeti in varful muntelui treceti prin satul Strinalas care merita neaparat vizitat. De pe culmile muntelui se poate admira golful in toata splendoarea lui, se zareste inclusiv orasul Corfu, Albania si alte insule mai mici din zona.
Obiective turistice in orasul Corfu
Fortul Vechi (Palaio Frourio) - construit pe o insula artificiala in sec. XV, in timpul dominatiei venetiene, fortareata gazduieste in prezent concerte de opera si evenimente culturale.
Fortul Nou (Neo Frourio)- construit in sec. XVI, in cadrul lui se gaseste Muzeul de Matrite Autentice.
Muzeul de Arheologie, Muzeul Bizantin si Muzeul de Arta Asiatica sunt 3 locatii care merita vizitate in orasul Corfu.
Spianada Esplanada - este o piata publica impartita in doua portiuni : Ana Plateia (Piata superioara) si Kato Plateia (Piata inferioara). Spianada este cea mai mare piata publica din sud-estul Europei avand numeroase spatii verzi, monumente si pavilioane musicale.