25 iunie 2012

Grecia - Insula Kos

Insula Kos - Insula lui Hipocrate


Kos este a treia insula ca lungime din Arhipeleagul Dodecanes (Arhipeleagul 12 insule) din Marea Egee si este situata aproape de coasta Turciei.
In Kos s-a nascut, in anul 460 I.H., parintele medicinei - Hipocrates fapt care duce ca in prezent sa se organizeze Festivalul Hippocrateia (Festivalul Ippokratia), un festival cultural cu numeroase evenimente ce se desfasoara in fiecare an in lunile iulie si august. In Kos cele mai importante localitati sunt: orasul Kos (capitala insulei), Tigaki, Kardamena, Kefalos, Zia, Mastichari, Agios Stefanos, Antimachia, Marmari,  Pyli, etc.

Insula Kos - Obiective turistice
 
Turistii care viziteaza insula Kos sunt atrasi in mod special de plajele cu nisip fin si apa cristalina. Cea mai cunoscuta plaja este langa localitatea Kefalos si poarta denumirea de Plaja Paradise (sau Plaja Bubble).
Tot in localitatea Kefalos (la o distanta de 40km de orasul Kos) se afla Muzeul Folk Kos unde se poate admira traiul fermierilor greci, generatie dupa generatie.
Muzeul Arheologic din Kos este un obiectiv turistic apreciat de numerosi turisti fiind locul unde se intalnesc artefacte din secolul 3, statui, monezi si obiecte de olarit din perioada romana precum si statuia lui Hipocrate.
Castelul Cavalerilor (Castelul Neratzia) dateaza din sec. al XIV-lea si este deschis publicului de marti pana duminica in intervalul orar 08.00-14.00. Castelul este pozitionat dessupra portului si adaposteste numeroase colectii de sculpturi si artefacte din perioada elena, romana si bizantina.
Pestera Melissani se afla pe coasta Kelafoniei la o distanta de 10 km de Argostoli si gazduieste cel mai impresionant lac de pe insula. Mii de turisti viziteaza aceasta locatie accesul fiind realizabil cu barca.
In partea de V a orasului Kos se poate vizita Situl Arheologic care cuprinde Templul lui Dionis, Mozaicul Casa Europei (1800 ani vechime), Nimfeunul roman si numeroase alte obiecte antice. Pestera este inconjurata de paduri si de stanci ascutite iar conform legendei din mitologia greaca aceasta pestera era locuita de nimfe.