19 iunie 2012

Grecia - Insula Santorini

Santorini – vulcanul dragostei eterne


Santorini este considerata una dintre cele mai frumoase insule din Grecia fiind in top 10 destinatii turistice din intreaga lume. Turistii care viziteaza insula Santorini raman inmarmuriti in fata naucitoarelor capodopere de arta create de insasi fortele naturii. Peisajele suprarealiste sunt rezultatul  al celei mai violente eruptii vulcanice din ultimii 10.000 de ani. Caldera vulcanica, marginita de stanci si de casele albe cu acoperis albastru,  reprezinta o imagine unica, mai ales daca este vazuta venind din larg cu barca sau feribotul.
 

Fira (Thira) - capitala insulei Santorini

 
Fira (Thira), capitala insulei Santorini, ofera o priveliste unica in lume prin casele varuite in alb, cu acoperisul de culoare turcoaz, situate pe marginea unui perete stancos la 400 m altitudine.
Accesul in orasul Fira se face cu telecabina sau pe jos urcand cele 600 de trepte care duc la marginea stancii.
Un mijloc de transport mai neobisnuit este magarasul sau catarul.


Obiective turistice in Fira

 
Vulcanul este locul cel mai vizitat in Fira (Thira) - Santorini. Puteti admira vulcanul servindu-va cafeaua la una din numeroasele taverne traditionale ale orasului Fira (Thira).
Muzeul Folcloric aflat in zona Kontohori, , mai exact in casele construite in grote din anul 1861.
In acest muzeu, turistii au ocazia sa admire casele construite in pesterile din stanci, capela Agios Konstantinos,  ustensilele traditionale pentru facerea vinului,  atelierele traditionale, etc.
Muzeul Thirei Preistorice este situat in zona de N-E a orasului Fira si cuprinde numeroase artefacte descoperite in siturile arheologice de pe insula Santorini.
Portul Fira – Gialos este situat la 900m sub orasul Fira, la baza stancilor, si la 600 trepte de orasul Fira.
 

Oia - cea mai frumoasa locatie din Santorini

 
Orasul Oia, situat la 11 km de Fira ( Thira) este cunoscut in lumea intreaga datorita tablolui fantastic oferit de superbele apusuri de soare.
Oia, situat pe un varf de stanca, ofera o priveliste unica spre vulcanii Palia si Nea Kameni precum si spre insula Thirassia.
Oia este un oras traditional cu numeroase stradute inguste, biserici albastre si cladiri sapate in stanca.
 

Perissa - plaja cu nisip negru din Santorini


Fira si Oia sunt cele mai spectaculoase locatii din Santorini ceea ce face ca pretul la mancare si cazare sa fie mai ridicat in aceste doua locatii. Se spune ca in aceste locatii turistii platesc mai mult pe priveliste decat pe mancarea/bautura in sine.
O varianta la indemana pentru o masa gustoasa si accesibila ca pret este in localitatea Perissa, situata la 15 km de Fira. Plaja din Perissa, deosebita datorita nisipului negru, este decorata cu Blue Flag iar turistii revin an de an in acest loc deosebit. In Perissa gasim numeroase taverne si restaurante cu delicatese la preturi rezonabile.