25 iunie 2012

Grecia - Insula Skiathos

Insula Skiathos - Umbra lui Athos


Insula Skiathos face parte din grupul de Insule Sporade si se afla in Arhipeleagul Sporadelor alaturi de insulele Skopelos, Alonissos si Skyros.
Insulele Sporade reprezinta una dintre cele mai frumoase si complexe destinatii de vacanta deoarece Sporadele ofera cate ceva pentru fiecare persoana in parte.
Insula Skiathos este perfecta pentru iubitorii de apa cristalina, nisip fin si auriu si pentru distractie, Insula Skopelor este paradisul iubitorilor de natura iar Insula Alonissos atrage turistii dornici de o vacanta linistita si relaxanta.
Muzicalul Mamma Mia a avut drept platou de filmare insulele Skiathos si Skopelos astfel incat este recomandat sa urmariti filmul pentru a descoperi peisajele din aceste locuri de vis.
Insula Skiathos este inconjurata de 60 de plaje, toate cu nisisp fin si apa limpede. Turistul poate alege intre plaje moderne sau plaje
salbatice.
O plaja perfect organizata, cu beachbar, salvamari si sporturi nautice este Plaja Koukounaries care este desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume.
Koukounaries inseamna, in limba greaca, padure de pini si se intinde pe o lungime de 3 km avand un nisip fin si o padure de pin care o strajuieste. In categoria plajelor bine organizate din Skiathos mai fac parte urmatoarele plaje: Megali, Kalamaki, Banana, Vromolimnos, Ammos, Vassilias, Achladies si Agia Paraskevi.
Persoanele doritoare de plaje linistite gasesc acest gen de plaje in partea de nord si nord-vest a insulei Skiathos, plaje precum Elia, Kechria, Mandraki, Megalos, Angistros si Mikros Aselinos.
De vizitat superba insula Lalaria si insula Tsougria (accesul la aceste doua insule se face doar pe mare, cu barca/vaporul).
In portul vechi exista vaporase care va pot transporta la toate plajele din jur si de asemenea exista vapoare care fac excursii de o zi in insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de N.
 
Locuri de vizitat
 
Manastirea Evanghelistria (Buna Vestire) care cuprinde si 4 muzee interesante: Muzeul Folcloric, Muzeul Jocurilor Balcanice, Muzeul Instrumentelor muzicale din intreaga lume si Muzeul Relicvelor Sfinte.
Casa marelui poet Alexandros Papadiamantis care adaposteste astazi obiecte personale ale poetului Peninsula Bourtzi (se afla intre portul vechi si portul nou).

Scufundari in Marea Egee
 
In Skiathos pot face scufundari atat persoanele experimentate in acesta activitate cat si incepatorii care au posibilitatea sa participe la cursurile de specialitate.

Excursii de o zi cu vaporul
 
Turistii care viziteaza insula Skiathos nu trebuie sa rateze excursia cu vaporul in jurul insulei. In aceasta excursie turistul o sa cunoasca cel mai bine insula Skiathos avand posibilitatea de a admira cele peste 60 de insule, de a zari delfinii jucausi in larg sau de a face cumparaturi in orasele unde se fac opriri.