18 iunie 2012

Grecia - Insula Creta

Obiective turistice in insula Creta

 
Creta este cea mai mare insula din Grecia ce separa Marea Egee de Marea Libiana si marcheaza granite dintre Europa si Asia. In centrul insulei se gaseste cel mai mare platou din Europa, platoul Lassithi, cu numeroase livezi de portocali, masline, plantatii de legume si culture de vita de vie. Creta este impartita in patru prefecturi:  Heraklion, Chania, Lasithi, Rethymno iar capitala este la Heraklion acest oras fiind cel mai important centru comercial al Cretei. 

Heraklion - obiective turistice

Palatul Knossos se afla la aproximativ 25 de minute de centrul orasului si este un motiv suficient pentru a vizita insula Creta. Knossos are o vechime de doua milenii, datand din mileniul 3 I.Ch. Palatul se intinde pe o suprafata de 20.000 metri patrati si are numeroase etaje. Palatul Knossos, restaurant cu minutiozitate de catre Arthur Evans, este reprezentativ pentru civilizatia Minoica, denumita dupa celebrul rege Minos.  Puteti admira ahitectura uluitoare, frumusetea picturilor care decoreaza palatul precum si luxul camerelor regale.
Este deschis intre in fiecare zi, in intervalul de timp 8.00-19.00.
- Fantana Morosini din Piata Leilor ( Platia Liondarion)
- Loggia Venetiana
- Muzeul de Arheologie
- Muzeul de Istorie a Cretei
- Muzeul Lychnostatis
- Peretii orasului medieval
- Situl Gournia
- Situl Arheologic Agia Trias
- Situl Arheologic Gortys
- Strada 25 August
- Biserica Sf. Titus
- Biserica Agia Ekaterini Sinaites
 

Plaja Elafonissi - Paradisul aflat la o distanta de 7 ore de Bucuresti


Elafonissi se afla la o distanta de 75 km de Chania si este cunoscuta pentru plaja unica, cu nisipul de culoare roz si cu apa limpede de un albastru intens. Elafonissi are o frumuseste salbatica fiind un loc ideal pentru cupluri sau pentru persoanele care doresc liniste si relaxare.








Platoul Lasithi 


Platoul Lisathi este situat in muntii Dikti, in partea de N-E a insulei Creta fiind una dintre cele mai fertile zone ale insulei.
Lasithi este cunoscut si sub denumirea de ''Valea Morilor'' deoarece in trecut erau folosite numeroase mori de vant pentru irigarea culturilor.
In prezent se mai zaresc numeroase mori de vant care, desi nu mai sunt in functiune, dau un aer aparte zonei.
Agios Nikolaos, capitala provinciei Lasithi, este unul dintre cele mai frumoase orase turistice din Creta.
In Agios Nikolaos strazile sunt pline de magazine, peste tot se gasesc cofetarii, terase, taverne si numeroase cafenele, baruri si restaurante deschise toata noaptea.
 

 

Chania - tinutul frumusetii pure

 
Chania este unul dintre cele mai frumoase locuri din Creta fiind situat in locul unde muntele se imbina cu marea. Orasul merita vizitat deoarece are o frumusete unica, stradute pietruite, casute vechi cu balcoane din  lemn, pasesti pe locurile care au dus la scrierea de sute de pagini de istorie. In provincia Chania se gasesc urmatoarele plaje: Plaja Elafonissi ( considerata cea mai frumoasa plaja din insula Creta), Plaja Afratolakkoi, Plaja Sfinari ( ideala pentru camping), Plaja Falassarna ( cea mai buna plaja din Grecia ), Plaja Ravdoucha ( o plaja linistita unde se mananca preparate gustoase din peste proaspat), Plaja Balos, Plaja Kastelli, Plaja Menies, Plaja Afrata, Plaja Platanias, etc.

Rethymno - Venetia Greciei

Rethymno este un oras vechi al insulei Creta, atmosfera aristocratica fiind redata de cladirile venetiene din secolul al XIV-lea. Rethymno a fost ridicat pe locul unei asezari minoice, orasul inflorind  sup ocupatia venetiana in sec. al XIV-lea. Orasul incanta prin stadutele inguste, casele venetiene cu balcoane si multitudinea de flori si bolti de vita de vie. In zona portului venetian se poate servi cine intr-un mod armonios sau se poate savura in liniste o cafea. Plajele din provincia Rethymno sunt cunoscute pentru frumusetea salbatica si apa de smarald iar cea mai cautata dintre ele ramane plaja Navagio Beach.